Psychomotorische stage

Hellabeem biedt elk jaar 4 stageplaatsen psychomotorische therapie aan. Deze stageplaatsen zijn voor de duur van 4 maanden.

Psychomotorische therapie (PMT) is een behandelvorm voor mensen met psychosociale of psychische problematiek. De psychomotorisch therapeut richt zich op de problematiek zoals die naar voren komt in bewegingsgedrag, lichaamstaal, lichamelijke spanningen, lichaamshouding, lichaamssensaties en lichaamsbeleving.

Omdat de psychomotorische ontwikkeling integraal onderdeel is van zowel de algemene lichamelijke als de psychische ontwikkeling van een kind, menen sommige therapeuten dat het trainen van de psychomotoriek ook gunstige effecten heeft op de ontwikkeling van andere vaardigheden, zoals taalverwerving, sociale vaardigheden, abstract redeneren, rekenvaardigheden et cetera. Daarom hecht Hellabeem veel waarde aan deze vorm van therapie, en zijn stagiaires van harte welkom.

Omdat alle jongens elke dag intensief psychomotorische therapie en fysiotherapie krijgen, hebben we altijd veel stagiaires nodig!
Wij heten stagiaires psychomotorische therapie en fysiotherapie van harte welkom. Ook bieden we regelmatig andere stageplaatsen aan. Informeer naar de mogelijkheden bij Helène Heijen per e-mail.

Hieronder enkele ervaringen van stagiaires psychomotorische therapie.

Nena Braber – stage psychomotorische therapie
Wat een geweldige tijd heb ik gehad op Hellabeem! Ik heb hier 4 maanden stage mogen lopen voor mijn opleiding Psychomotorische therapie en bewegingsagogie. Ik vond het spannend om hier aan te beginnen, al die verschillen, maar ik had dit nooit willen missen. Hellabeem is voor mij een hele fijne leeromgeving geweest, waarin ik veel heb kunnen uitproberen en ontzettend veel heb geleerd. Ook neem ik door deze stage in het buitenland een rugzak voor levenservaringen en herinneringen mee naar huis. Herinneringen aan een hele mooie Hellabeem familie, alle staf en jongens, en alles wat wij met de Hellabeem familie hebben mogen meemaken. Ik hoop dat nog veel studenten na mij dit geweldige avontuur mogen aangaan. Jan en Helene, ontzettend bedankt voor de fijne tijd hier op Hellabeem in Sri Lanka!

Tirza (2014) – psychomotorisch therapie en bewegingsagogie
Wat een mooie tijd heb ik hier gehad op Hellabeem! Ik heb genoten van het contact met de jongens, de wilskracht die ze hebben en de motivatie om te leren. Het is zo mooi om te zien hoe je ze in vier maanden tijd dingen kunt leren en vooruit kunt zien gaan. Neem nou de jongen die eerst in de rolstoel zat en nu met twee, soms zelfs met een kruk, kan lopen. De Hellabeem Family is een echte familie, je voelt je er thuis en bent op een veilige plaats. De jongens gaan met elkaar om als broers en helpen elkaar daar waar nodig is. Het was een hele leerzame periode waarin ik mezelf heb kunnen ontwikkelen als psychomotorisch therapeut. Iedereen op Hellabeem bedankt voor alles!

Teske Voerman – Stage psychomotorische therapie en bewegingsagogie
Ik heb van februari tot en met juni 5 fantastische maanden op Sri Lanka doorgebracht. Hiervan heb ik 4 maanden met erg veel plezier stage gelopen op Hellabeem voor mijn opleiding ‘psychomotorische therapie en bewegingsagogie.’ Ik heb samen met Laurette Buitenhuis sport en therapie aangeboden aan de jongens van Hellabeem. Dit deden we in samenwerking met de assistent fysiotherapeut Sameera. De samenwerking en het therapie geven ging heel goed en was erg leuk om te doen! Ik heb genoten van de omgang met iedereen op Hellabeem en voelde mij daar helemaal thuis. Ik heb veel respect gekregen voor Jan en Helene dat ze dit project hebben opgezet, en zie hoeveel profijt en plezier de jongens ervan hebben. Hellabeem is net een grote familie en ik ben blij dat ik daar een tijd lang deel van heb mogen uitmaken.  Het is een ervaring geweest die ik nooit zal vergeten.

Monique Engelage – Stage psychomotorische therapie
Voor mijn opleiding Psychomotorische therapie ben ik voor vier maanden vertrokken naar Sri Lanka. Ik heb het voorrecht gehad dat ik met dit project in contact ben gekomen en dat ik met deze kanjers heb mogen werken. Samen met Elian, mijn stagegenootje hebben wij geprobeerd de jongens  wat mee te geven, we hebben geprobeerd om de jongens zoveel fysiek als psychisch aan het werk  te zetten.  Met de fysiotherapeut Sameera hebben wij intensief samen gewerkt. We hebben zijn werk met het onze goed weten te combineren en hebben bij velen een mooie vooruitgang geboekt.  Als student maar zeker ook als mens heb ik hier enorm veel geleerd. Mede door de jongens van Hellabeem ben ik nog meer gaan inzien dat je mag genieten van de kleine dingen en dat je tevreden mag zijn met wie je bent.  Wat voor velen vanzelfsprekend is, is hier vaak niet van toepassing. Vanaf moment één heb ik me thuis gevoeld op Hellabeem en ben ik iedereen hier erg dankbaar voor deze mooie periode. Ik heb veel mooie en warme herinneringen die ik nooit zal vergeten.  Jan en Helené doen hier ontzettend goed en veel werk voor deze jongens en hopelijk mogen ze dit nog lang blijven doen. Mede door hun hebben deze kanjers van Hellabeem een betere toekomst!

Scroll naar boven