Achtergrond

De Hellabeem campus in Sri Lanka bestaat uit 4 hectares (10 acres) land, in het zuiden van Sri-Lanka. Dit land is gekocht door de oprichters Jan van Beek en Helène Heijen. In 2004 is dit land geschonken aan de Trust “Hellabeem Sri Lanka”. Klik hier voor de ligging.

Helène Heijen en Jan van Beek besloten tijdens een van hun reizen het roer om te gooien en een ontwikkelingsproject te starten. Helène komt uit de therapeutische wereld en Jan heeft een technische achtergrond. Samen voldoende expertise in huis om het Hellabeem project te starten. Het doel van de stichting in Nederland, een vrijwilligersorganisatie, is fondsenwerving voor Hellabeem Sri Lanka.

Eind 2006 vertrokken Helène en Jan uit Nederland. Want na jaren van grondige voorbereiding was het zover: het terrein was gereed, de gebouwen stonden en waren ingericht. Hellabeem was klaar om de eerste jongens te ontvangen. In 2007 is Hellabeem echt in bedrijf gegaan en sindsdien is Hellabeem een begrip in de omgeving.

Hellabeem heeft capaciteit voor 30 jongens die een aantal jaren wonen op Hellabeem. Elk jaar stromen jongens in en uit om aan een zelfstandige toekomst te beginnen. Daarnaast verzorgt Hellabeem opleidingen en curussen voor meisjes en vrouwen.

Dis-ability is not In-ability
Voorheen zagen we gehandicapte kinderen en jongeren op straat bedelen. Dat vonden we vreselijk en daar wilden wij iets aan doen. Zo is onze droom: “Hellabeem” ontstaan.

Scroll naar boven