Werkwijze

Hellabeem stimuleert de wilskracht van jongeren om hun handicap te overwinnen en een gelijkwaardig bestaan op te bouwen. Kernactiviteiten zijn revalidatie, psychosociale ondersteuning, educatie en sport. Daarnaast is er aandacht voor familie en de lokale gemeenschap. Hieronder vindt u meer informatie over de kernactiviteiten van Hellabeem.

Revalidatie
Hellabeem geeft fysiotherapie, hydrotherapie en psychomotorische therapie. Hellabeem zorgt voor hulpmiddelen zoals rolstoelen, protheses en looprekken. Ook kinderen en jongeren uit de buurt worden geholpen.

Psychosociale ondersteuning
Psychosociale ondersteuning is gericht op het ontwikkelen van zelfvertrouwen, zelfwaardering en zelfredzaamheid. Daarbij horen landbouwtechniek en creatieve vakken.

Educatie
Er wordt algemeen onderwijs aangeboden, afgestemd op de leeftijd en het niveau van de jongeren. Sommigen zijn nooit of nauwelijks naar school geweest. Daarnaast wordt er ook beroepsonderwijs gegeven, passend bij de individuele mogelijkheden van de jongens om zich voor te bereiden op het werkzame leven. Zo wordt er elektronicales, computerles en (grafische) tekenles gegeven, en wordt er les gegeven in de reparatie van computer hardware en telefoons.

Voor gehandicapte kinderen – met name meisjes – uit de buurt biedt Hellabeem fysiotherapie en basis computer training aan. Meisjes en vrouwen kunnen een training voedselbereiding, naaicursus en computerles volgen.

Sport
Er wordt veel gesport om het lichaam van de jongeren te trainen en ter ontspanning. Met sporten bevorderen we ook het samenspel en maken we veel pret!

Scroll naar boven